Previous slide
Next slide

2024 Ford Focus ST Edition

Nový Ford Focus ST Edition kombinuje nastavitelné zavěšení ve stylu závodních vozů, přední brzdy Brembo a výkon EcoBoost tak, aby byl připraven na jízdu po silnici i na okruhu.

Jedinečný modrý exteriér Azura Blue s černými detaily High Gloss Black a výrazné modré prošívání interiéru Motion Blue dodávají speciální edici na exkluzivitě a přitažlivosti.

Focus ST Edition je navržen tak, aby potěšil nadšené řidiče  na okruhu a zároveň poskytoval komfort vysoce kvalitního rodinného vozu pro dojíždění do školy nebo do práce.

Focus ST Edition nabízí unikátní sportovní technologie: 

    • Nastavitelný systém odpružení Ford Performance, který umožňuje vyladit jízdní dynamiku podle vlastních preferencí
    • Kola z lehkých slitin vyrobená procesem průtokového tváření, který se používá také při výrobě leteckých komponentů
    • Přední brzdy Brembo, které zajišťují výkonné a konzistentní brzdění kolo za kolem
    • Motor Ford EcoBoost o objemu 2,3 litru a výkonu 280 k  pro zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy a točivý moment 420 Nm pro intenzivní zrychlení 

Jedinečný modrý exteriér Azura Blue s detaily v barvě High Gloss Black a modré prvky interiéru Motion Blue dodávají vozu nezaměnitelnou exkluzivitu.

Dvoucestně nastavitelný systém odpružení, vyrobený specialisty na motorsport KW Automotive, je vybaven dvojitými trubkovými kryty tlumičů z nerezové oceli a práškově lakovanými pružinami. V porovnání se standardním Focusem ST je sníženo o 10 mm vpředu i vzadu pro lepší vyváženost a ovladatelnost a zákazník má k dispozici další nastavení o 20 mm. Tuhost pružin je ve srovnání se standardním Focusem ST zvýšena o více než 50 %.

K Focusu ST Edition se standardně dodává technický dokument s doporučenými nastaveními odpružení pro různé jízdní podmínky, který pomůže milovníkům výkonné jízdy vyladit jejich jízdní zážitky.

Lehká 19‘‘ kola z lehké slitiny snižují neodpruženou hmotnost o 10 % v každém rohu vozidla. Kola jsou vyrobena procesem průtočného tváření, který zhutňuje hliníkovou slitinu, aby si zachovala pevnost v tahu a zvýšila odolnost proti nárazům při použití menšího množství materiálu. Snížená hmotnost kol znamená, že mohou rychleji měnit směr jízdy, aby se přizpůsobila profilu povrchu vozovky nebo trati, a pomáhají vysoce výkonným pneumatikám Pirelli P Zero Corsa v přilnavosti pro optimální akceleraci, brzdění a zatáčení.

Focus ST Edition je k dispozici výhradně v provedení hatchback  s šestistupňovou manuální převodovkou a motorem EcoBoost o objemu 2,3 litru s turbodmychadlem twin-scroll s nízkou setrvačností, který dosahuje výkonu 280 k při 5 500 ot/min a točivého momentu 420 Nm od 3 000 ot/min, což vede ke zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy a k maximální rychlosti 250 km/h (155 km/h).

Focus ST Edition je standardně vybaven sadami volitelné výbavy, které zákazníci Focusu ST volí nejčastěji, včetně sofistikovaných asistenčních systémů pro řidiče.

Paket asistentů řidiče zahrnuje adaptivní tempomat s rozpoznáváním dopravních značek a soustředěním do jízdních pruhů, který je navržen tak, aby zejména jízda po dálnici byla méně náročná, a dále informační systém pro sledování mrtvého úhlu s upozorněním na křížový provoz, který podporuje řidiče při manévrování.

Dále je vybaven audiosystémem B&O Premium Sound System s výkonem 675 W, deseti reproduktory a subwooferem, zatímco standardní zimní paket zahrnuje vyhřívaný volant a vyhřívané čelní sklo Quickclear pro rychlé odmrazování při náledí.

Focus ST Edition je k dispozici pouze v modré barvě Azura Blue – exkluzivně pro tento model v rámci modelové řady Focus ST – doplněné o černá kola z lehké slitiny s vysokým leskem, střechu, zadní spoiler a difuzor, zpětná zrcátka a okolí znaku ST. V interiéru jsou sedadla Ford Performance, volant, madlo řadicí páky, kolenní podložky na středové konzole a podlahové rohože opatřeny prošíváním v barvě Motion Blue.

Focus ST Edition se připojuje ke stávající řadě Focus ST, která nabízí pětidveřovou karoserii a kombi s možností volby sedmistupňové automatické převodovky.

Kvalitní prověřené vozy od autorizovaného dealera Ford

V automobilovém světě jsme profesionálové. Zajistíme vám vozy značky Ford, naší specialitou však není pouze tato značka. Již více než 15 let vyhledáváme a přivážíme svým zákazníkům z EU i USA vozy, které nikdy nezevšední.

Podívejte se na nabídku prověřených vozů v Novém Jičíně a Přerově nebo využijte naši službu dovozu vozidel na zakázku.

Naše pobočky

F.67 NOVÝ JIČÍN

+420 556 702 395

f67@f67.cz


Jugoslávská 23
741 01 Nový Jičín

F.67 PŘEROV

+420 581 208 050

f67@f67.cz


Polní 14
750 02 Přerov

Kontaktujte nás

Máte dotaz? Neváhejte nás kontaktovat.